Introductie van Ibiza

Ibiza is een eiland in de Middellandse Zee, 150 kilometer voor de kust van de stad Valencia, in het oosten van Spanje. Het is de derde grootste eiland van de Balearen, een autonome gemeenschap van Spanje. De grootste steden zijn Ibiza Stad, Santa Eulària des Riu en Sant Antoni de Portmany. Het hoogste punt, genaamd Sa Talaiassa (of Sa Talaia), is 475 meter boven zeeniveau. Het eiland is een zesde van de grootte van de nabijgelegen Mallorca, Ibiza is meer dan vijf keer groter dan Mykonos (Griekenland), of tien keer groter dan het eiland Manhattan.

Ibiza is beroemd vanwege het nachtleven en de elektronische muziek die is ontstaan ​​op het eiland. Het eiland is bekend geworden om zijn zomer club scene die zeer grote aantallen toeristen en (Nederlandse) DJ’s trekt, hoewel de regering van het eiland en de Spaanse VVV erg controversieel zijn, omdat zij juist een meer familie-georiënteerde toerisme willen bevorderen. Ibiza is het huis van de bekende haven van Ibiza-stad, een populaire stop voor veel toeristen en staat nu op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ibiza en het nabijgelegen eiland Formentera in het zuiden zijn de zogenaamde Pine eilanden, of “Pityuses”.ibiza

Bruisend nachtleven op Ibiza

Ibiza wordt beschouwd als een populaire toeristische bestemming, vooral dankzij zijn legendarische en soms losbandige nachtclub gebaseerd nachtleven gericht op twee gebieden:. Ibiza-stad, de hoofdstad van het eiland aan de zuidelijke kust en Sant Antoni naar het Westen bekende discotheken zijn Privilege, Amnesia, Space, Pacha, Es Paradis en DC10. In de zomer, de top producers en dj’s in dans komen naar het eiland en spelen op de verschillende clubs, tussen touring naar andere internationale bestemmingen. Enkele van de meest bekende dj’s draaien hun eigen wekelijkse avonden rond het eiland. Veel van deze dj’s te gebruiken Ibiza als een uitlaatklep voor de presentatie van nieuwe songs binnen de house, trance en techno genres van elektronische dansmuziek. De stad is bekend wereldwijde bekendheid bereikt als een cultureel centrum voor house en trance in het bijzonder, met zijn naam vaak wordt gebruikt als een gedeeltelijke metonym voor de bijzondere smaak van de elektronische muziek is er uit, net als Goa in India.

Sinds 2005 is de live muziek evenement Ibiza Rocks geholpen om de Ibiza party landschap herdefiniëren. Bands als Arctic Monkeys, Kasabian, The Prodigy en de Kaiser Chiefs hebben gespeeld in de binnenplaats van het Ibiza Rocks Hotel.

Het seizoen traditioneel begint bij het begin van juni met de Ruimte en DC10’s opening partijen en eindigt op het eerste weekend van oktober met de Closing partijen. Een typisch schema voor clubbers gaan naar Ibiza omvat wakker op de middag, begin van de avond dutjes, late night clubbing, en “disco zonsopgangen.” Vanwege opmerkelijke tolerantie van Ibiza in de richting van het wangedrag van jonge volwassen toeristen, is het de bijnaam verworven “Gomorra van de Med.” Ook bekend is Café del Mar, een langdurige bar waar veel toeristen traditioneel bekijk de zonsondergang beroemd gemaakt door Jose Padilla, die meer dan een dozijn gelijknamige album compilaties van ambient muziek gespeeld op de locatie heeft vrijgegeven. Dat en andere bars in de buurt zijn een steeds populaire locatie voor club pre-parties na zonsondergang, hosting populaire DJ performers.

De regering van het eiland probeert om een ​​meer beschaafde en rustiger toerisme scene aan te moedigen, het passeren van regels, waaronder de sluiting van alle nachtclubs van 06:00 ten laatste, en vereist dat alle nieuwe hotels tot 5 sterren zijn. De regering wil een te trekken meer internationale mix van toeristen.

World Heritage Site

Hoewel vooral bekend om zijn party scene, zijn grote delen van het eiland geregistreerd als UNESCO World Heritage Sites, en dus beschermd tegen de ontwikkeling en commercialisering van de belangrijkste steden. Een opmerkelijk voorbeeld omvat “Gods Finger ‘in de Benirras Bay evenals enkele van de meer traditionele Ibiza culturele bezienswaardigheden, zoals de overblijfselen van de eerste Feniciërs nederzetting in Sa Caleta. Andere sites zijn nog steeds bedreigd door de ontwikkelaars, zoals Ses Feixes Wetlands, maar deze site is nu erkend als een bedreigde milieu, en de verwachting is dat er maatregelen zullen worden genomen om dit wetland behouden.

Vanwege de rustieke schoonheid, bedrijven en kunstenaars zowel veelvuldig gebruik van het eiland voor foto- en filmopnamen. Een monument (“The Egg”) opgericht ter ere van Christoffel Columbus is te vinden in Sant Antoni; Ibiza is een van de vele plaatsen die ogenschijnlijk zijn geboorteplaats te zijn.

Development
Sinds de vroege dagen van het massatoerisme op het eiland, zijn er een groot aantal projecten, variërend van succesvolle projecten, zoals de super clubs in Space en Privilege, om mislukte ontwikkelingsprojecten, zoals Josep Lluís Sert’s verlaten hotel complex bij Cala geweest D’en Serra, [24] de half-afgerond en inmiddels afgebroken “Idea” nachtclub in Sant Antoni, en de ruïnes van een groot restaurant / nachtclub in de heuvels in de buurt van Sant Josep genaamd “Festival Club” die alleen geopereerd voor drie zomer seizoenen in de vroege jaren 1970. In 2013, Ibiza onroerend goedprijzen algemeen bleef boven de marktwaarde, en veel van de ontwikkeling van projecten op het eiland zijn inmiddels afgerond of doorgaan, evenals enkele nieuwe projecten aangekondigd aan het einde van 2012. Sinds 2009, Ibiza heeft een toename gezien in het aantal toeristen per jaar, met bijna 6 miljoen mensen reizen via de luchthaven van Ibiza in 2012. Het zomerseizoen is geworden geconcentreerd tussen juni en september, met de nadruk op de “clubbing agenda”, die is momenteel booming. In de afgelopen jaren, heeft de luxe markt sterk verbeterd, met nieuwe restaurants, clubs, en verbeteringen aan de jachthaven in Ibiza-stad.